2 מתכונים למרקים בריאים לחורף

Ems Clubתזונה0 Comments

מרקים

צריכת מרקים בחורף היא דרך מעולה לשמור על הבריאות ועל רמות גבוהות ויציבות של אנרגיה וליהנות בד בבד ממזון עשיר וטעים. הנה כמה מתכונים שיעשו לכם חם וטוב על הגוף ועל הנפש.

מרק ירקות כתומים

ירקות שורש כתומים – דלעת, דלורית, בטטה וגזר מספקים לנו חומרים בריאים בשם קרוטנואידים. מדובר בנוגדי חמצון אשר מחזקים את מערכת החיסון ומערכות נוספות בגוף כמו ראייה ועיכול ועוזרים למניעת מחלות מטבוליות כמחלת הסרטן. בנוסף לכך – הם משביעים, מספקים לנו ויטמין C, חומצה פולית, אשלגן וכמובן שגם סיבים תזונתיים.

מצרכים:

1 בצל

1 בטטה גדולה

1 דלעת קטנה

3 גזרים בינוניים

1 סלרי

2 שיני שום פרוסות

1 כפית ג'ינג'ר

1 כפית אגוז מוסקט

1 כפית קינמון

2 ציפורן או 1/2 כפית ציפורן טחונה

3-4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

מים

אופציונאלי: שמנת או חלב/קרם קוקוס

אופן ההכנה:

– לטגן בסיר את הג'ינג'ר, התבלינים, הסלרי ושיני השום בשמן הזית עד להשחמה.

– לקלף ולחתוך לקוביות בינוניות-גדולות את הירקות הכתומים והבצל.

– להוסיף את הירקות לסיר, להוסיף כמות מים שתכסה את תכולת הסיר + כוס מים נוספת. להביא לכדי רתיחה ולהוריד לאש קטנה.

– לבשל עד שהירקות רכים לחלוטין.

– לטחון את כל תכולת הסיר.

– ניתן להוסיף שמנת או קרם קוקוס להעשרת הטעמים.

– להגיש בקערה או צלחת עמוקה, ניתן להוסיף כוסברה או פטרוזיליה לקישוט – ובתיאבון.

מרק ברוקולי ושקדים

הברוקולי עשיר בסיבים תזונתיים ועוזר לפעילות מערכת העיכול ולשמירה על שובע. הוא מכיל סידן, אשלגן, חומצה פולית, ויטמין K, ויטמין C וכימיקלים בריאים המונעים סרטן. הוא מנקה רעלים מהגוף, מפחית לחץ דם, עוזר לבריאות הלב ולחוזק המערכת החיסונית. שקדים מספקים לנו ויטמין E, ויטמין B, סיבים תזונתיים, סידן, זרחן – ועוד. הם עוזרים לוויסות רמות הסוכר בדם, מספקים שומן בריא לגוף, מחזקים את השיניים והעצמות, משפרים את הפעילות המוחית ומונעים מחלות מטבוליות כגון סרטן, מחלות לב וסוכרת.

מצרכים:

1 ברוקולי גדול

1 בצל בינוני קצוץ

1/2 כוס שקדים

2 שיני שום פרוסות

2 כפות חמאה

מים או ציר ירקות/עוף

מלח

פלפל שחור

אופציונאלי: שמנת או חלב/קרם קוקוס

אופן ההכנה:

– לקלות את השקדים על מחבת עד שהם מעט משחימים.

– להמיס את החמאה בסיר, להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד להשחמה.

– להוסיף את השום החתוך ולטגן כדקה עד להשחמה.

– להוסיף את הברוקולי ולבשל למשך כ-5 דקות.

– להוסיף את המים או את הציר, להביא לכדי רתיחה ולהוריד לאש קטנה. לבשל עד שהברוקולי רך מאוד. להוסיף 2/3 מהשקדים הקלויים ואת התבלינים. ניתן להוסיף שמנת או קרם קוקוס.

– לטחון את הכל בבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.

– להגיש בצלחת עמוקה או קערה עם שאר השקדים מלמעלה – ובתיאבון.

שגרה ספורטיבית בשילוב תזונה בריאה

אימון ב-EMS club בליווי מאמן כושר אישי במקביל לתזונה בריאה ומאוזנת יעזור לכם להצר היקפים, להתחטב ולבנות שריר בצורה יעילה ובטוחה יותר. צלצלו עכשיו על מנת להתחיל להתאמן בשיטת  EMS club  באחד הסניפים שלנו ברחבי הארץ: 2338*

לרשת צוות של מאמני כושר בבאר שבע ובעוד סניפים ברחבי הארץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *