אוכל טוב, מזין, בריא? – על חשיבותה של השפה בתזונה שלנו

EMS clubבריאות, תזונה0 Comments

אוכל בריא

בעידן של היום, כבר כמעט ואין צורך לחשוב בעצמנו. נשמע מעט אפוקליפטי אבל זו האמת. מחשבים עושים עבורנו את העבודה הקשה, אמצעי תחבורה מאפשרים לגוף שלנו להתנוון, והתקשורת אומרת לנו מה נחשב אוכל טוב עבורנו ומה לא. כל שאנחנו צריכים לעשות הוא פשוט לזרום עם מה שקורה סביבנו. לרוב, לא מדובר בסכנת חיים, אבל אי אפשר שלא לתהות – מתי בעצם הפסקנו לתהות? מתי התחלנו לקבל את כל מה שסביבנו כמובן מאליו מבלי לחקור או לנסות לגלות את מה שמעבר? האמת היא שגם מחשבים לפעמים טועים, שעדיף לפעמים ללכת ברגל במקום לנסוע ברכב, ושהדבר הזה שנקרא "אוכל בריא" כנראה משתמש במינוח בכלל לא נכון.

כוחה של השפה

נכון, אתם ממצמצים מול המסך ולא לגמרי מבינים על מה מדובר, אז תנו לנו לומר לכם את זה במפורש – אין באמת דבר כזה "אוכל בריא". לא קיים. אנחנו מניחים באופן אוטומטי (לא ממש אוטומטי, יותר כמו – מה שפמפמו לנו במוח כל החיים) שסלט חסה הוא מאד בריא בעוד שהמבורגר עם צ'יפס זה ממש לא בריא, והאמת היא שההנחה הזו לא נכונה. ראשית, מחקרים חדשים הוכיחו כי מה שטוב לאדם אחד לא בהכרח טוב לאחר ולהפך, אבל בכדי לרדת יותר לעומק נדבר ראשית על בחירת המילים. כדי להבין את הכוונה יש לעשות הפרדה בין שני מונחים שלעיתים יש נטייה להתבלבל ביניהם- "בריא" ו-"מזין". סלט חסה למשל, לא בריא. למעשה, אם תאכלו רק חסה כל הזמן, מהר מאד תמצאו את עצמכם חולים. מה שכן, החסה היא ירק מזין. יכול להיות שאתם קוראים את זה עכשיו וחושבים לעצמכם שמדובר בהבדל סמנטי ותו לא, ושלמי אכפת איך קוראים למשהו? אבל כיום אנחנו מתחילים להבין כמה שפה מעצבת את התודעה, ושפה של אוכל אפילו עוד יותר.

מה מסתתר מאחורי המילים?

כבר מזמן הוחלט שאסור לקרוא לחיקויים בשם המקור. למשל, חטיף הפרינגלס. כולנו מכירים אותו, אבל האם ידעתם שכבר לא חוקי לקרוא לו "צ'יפס", מכיוון שזה גורם לקהל לחשוב שמדובר בתפוחי אדמה בעוד שהפרינגלס מכיל, לצערנו, כל מיני חומרים אחרים מלבד הירק העמילני האהוב? ניקח עוד מילה לדוגמא, "דל שומן". כשאנחנו בדיאטה אנחנו קונים אריזות שמכריזות בגאון שהמוצר הוא "דל שומן" ומרגישים שעשינו לגוף שלנו טובה. אבל למה אף פעם לא שאלנו את עצמנו "אם מורידים את השומן במוצר, כנראה שמחליפים אותו במשהו אחר.. במה מחליפים אותו?" התשובה יכולה להיות לא מעט דברים. מלח, סוכר, סירופ תירס, ועוד כימיקלים ותחליפים שממש ממש לא בריאים לנו. הסיפור זהה גם עם משקאות דיאטטיים וכמעט עם כל מוצר אותו מציגים לנו כתחליף. אז מה מחליף בתחליף? הגיע הזמן שנתחיל לקרוא את רשימת המרכיבים.

עוד כמה מילים שכדאי להיזהר מהן

"מזוקק" או "מעודן" לרוב יסמנו מוצר שהוציאו ממנו את כל החומרים המזינים, הסיבים והשמנים שחיוניים לנו. "מועשר" או "מחוזק" לרוב יסמלו מאכלים שהוצאו מהם חומרים חשובים ואז הוחזרו באופן מלאכותי אבל לא בצורה שמספיקה או נכונה לגוף האדם. המלחים לבדם שהוספו למוצר כדי להפוך אותו למועשר יכולים  לפגום במערכת העיכול שלנו בטווח הרחוק ואפילו להוביל לסוכרת! ובכלל, כדי לאכול אוכל טוב אמיתי, עלינו לקרוא תגר על כל התפיסות המוקדמות שלנו על מה בריא או לא בריא, כמו שעושה לדוגמה דיאטת הפליאו החדשה.

אז מה באמת טוב עבורנו?

בכל הנוגע לאוכל מזין ואיכותי, אנחנו מבינים שיש לנו עוד הרבה מה ללמוד, אבל יש כמה אמיתות שכבר חקרנו ובדקנו ואנו יודעים שהן נכונות עבורנו כמו התעמלות גופנית. כל המחקרים מוכיחים עד כמה חשובה ההתעמלות הגופנית הסדירה כדי להפעיל את מערכת העיכול, להבטיח ירידה במשקל, להגביר את האנרגיה במהלך היום ולשמור על הגוף לאורך זמן. אימון EMS  למשל הוא אימון כושר אישי אינטנסיבי ומחטב שיכול לספק לכם ב-20 דקות שבועיות בלבד את כל האנרגיה לה אתם זקוקים.

רוצה לדעת איך אימון EMS יכול לעזור גם לך? לחץ כאן לתיאום אימון היכרות

אהבתם? יאללה שתפו...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *