דברנו במגזין בעבר על כושר גופני לבני הגיל השלישי, על החשיבות שלו בשמירה על בריאות המפרקים והשרירים ועל הסיוע שלו בהתגברות על פגעי הזקנה, אבל מעולם לא דברנו על הצד השני של המתרס. כושר גופני אצל ילדים ובני נוער. נכון, אמנם המחשבה על ילד בן 12 שמתאמן היא מחשבה מוזרה, אבל המציאות כמעט ומחייבת אותנו למחשבה זו. בעבר, המשחק בחוץ, הפעילות הגופנית, היו חלק משגרת יומו של כמעט כל ילד וילד בישראל. כיום, עם התפתחות הטכנולוגיה, המחשבים והטלפונים הסלולרים, ההרגל של לרדת למטה ולשחק בשכונה כמעט ומוגר לחלוטין וילדים מבלים יותר ויותר זמן בישיבה, בחוסר מעש ובניוון. בהתאם לכך אין מנוס מלבחון את מצב הכושר הגופני אצל הילדים ובני הנוער שלנו ולשלב פעילויות נוספות בהתאם לשגרה.
כושר גופני אצל ילדים – מציאת המינון הנכון
חשוב להבין כי כמות המאמץ והאנרגיה שמבוגרים זקוקה לה אינה נכונה עבור ילדים. במהלך גיל ההתבגרות, כל ילד מתפתח בצורה ובקצב שונה. מכיוון שאין לנו איך לצפות את הקצב הזה ואת תהליך ההתפתחות, לא נוכל לדעת במה יכול גופו של הילד לעמוד ואיזה מאמץ ניתן להפעיל עליו, לכן מלכתחילה אנו נוקטים במשנה זהירות. שריר הלב של ילדים לא יכול כמובן לעמוד בעומס האירובי בו יכולים מבוגרים לעמוד ויש סכנה של לגרום לילד לתשישות. מסיבות אלו, חשוב מאד להתייעץ עם מאמן המתמחה בילדים ונוער, אשר יכול להתאים תוכנית במיוחד לילד שלכם, לפי גודלו והצרכים שלו, ועדיף גם כזו שכוללת תפריט תזונתי מאוזן ונכון.
בחירת הפעילות לפי גיל
בכל גיל במהלך ההתבגרות, הילד זקוק ויכול לעמוד בפעילויות אחרות. בגילאים צעירים, בערך בין גיל 6 ל-9 זקוק הילד לפעילויות מפתחות ומחזקות, על מנת לבנות קואורדינציה ובטחון. מומלץ לחשוב על פעילות שלא תהיה תחרותית בהכרח, משום שילדים בגיל הזה לא מרוויחים עדיין מתחרות, הפסד או נצחון, אך כזו שכן משלבת קבוצות (במשחקים כמו כדורסל, כדורגל, תופסת ועוד) או רכיבה על אופניים, רולר בליידס, קפיצות וזריקות כדור. החל מגיל 9 ועד גיל 14 נעודד גם ספורט אינדיבידואלי וגם ספורט תחרותי כמו אומנויות לחימה, טניס, ריקוד ועוד. ההמלצה הבריאותית היא לעסוק בפעילות מסוג זה כשעה אחת ביום, מדי יום בשבוע, ובנוסף סדרות נוספות של 15 דקות פעילות במהלך היום.
כושר גופני במהלך היום
גם ברחבי הבית יוכלו הילדים שלכם להיות פעילים ואין חובה לצאת לחוג או לפעילות מוגדרת בשביל זה. למשל, בקשו מהילדים שלכם לבצע סדר וניקיון בבית (כולנו יודעים ששטיפת הרצפה למשל היא פעילות אירובית לכל דבר), הגבילו את הזמן בו הם יכולים לשבת מול מסכים, על מנת לעודד פעילות, הציעו הליכה משפחתית בחוץ באוויר כזמן איכות פעיל ביניכם, והשאירו בבית אביזרי עזר כמו חבל קפיצה עמו יוכל הילד לפרוק אנרגיות במהלך היום.
זכרו, ילדים שחיים חיים פעילים ובריאים כילדים, מגדילים את סיכוייהם לחיים פעילים ובריאים בתור מבוגרים, מסייעים לבניית בטחון, שמירה על משקל גוף תקין והפחתת הסיכון למגוון מחלות המלוות חוסר פעילות כמו לחץ דם גבוה או מחלות לב למיניהן. אבל אל חשש, גם אם לא התאמנתם בילדות, בני נוער מעל גיל 18 יכולים לבחור באימוני EMS, אימונים שמצריכים רק 20 דקות בשבוע – מחליפים 4 שעות סטנדרטיות בחדר כושר, ויכולים לחזק סיבולת לב-ריאה, להעצים את הכוח והחוזק ולסייע לחיטוב וירידה במשקל בקלות, ניתן להעזר במאמן כושר אישי מטעמנו שיבנה עבורכם תוכנית המותאמת עבורכם!
רוצה לדעת איך אימון EMS יכול לעזור גם לך? לחץ כאן לתיאום אימון היכרות
אהבתם? יאללה שתפו...
תגובה אחת על ““באיזה גיל כדאי להתחיל לשמור על כושר גופני?””
כתבה נפלאה, אבל כדי להיוועץ עם רופא מומחה, כדי לקבל את התשובות המדויקות עבור כל אדם ואדם