CPK גבוה ואימון EMS – ההסבר המלא של ד״ר יוני ירום [מתוך MAKO]

EMS clubEMS, בריאות, כושר0 Comments

ד״ר יוני ירום, רופא ספורט ems club

לאחרונה עלו הרבה שאלות בנוגע להשפעת אימוני EMS על רמת ה- cpk בדם.
ד״ר יוני ירום, המנהל הרפואי של "מדיקס", מרכז רפואת הספורט הגדול בישראל, מסביר: ״החומר שנקרא בשפה המדעית cpk, הוא זרז ביוכימי, סוג של אנזים, שנמצא בדם בשלב הפירוק של האנרגיה בשריר. מטרתו היא לספק אנרגיה רבה בזמן קצר. צריך לשמור שרמת האנזים שעולה בוודאות לטווח קצר, לא תגרום נזק. ברור שכל אימון בעצימות גבוהה גורם לעליית שעורי ה-cpk, אבל אם מתאמנים נכון, בפיקוח מאמן ובתכנית מסודרת, אין סיבה להיכנס ללחץ.״

בשנים האחרונות אימונים בעצימות גבוהה כמו קרוס פיט, הרמת משקולות ואימון EMS הופכים לפופולרים וכבר עשרות אלפי ישראלים מחליפים את האימונים הרגילים בשיטות אימון ממוקדות ואינטסיביות. כידוע לאימונים מסוג זה ישנם יתרונות רבים אך לאחרונה מספר מתאמנים שביצעו בדיקות דם גילו בגופם דרגות גבוהות של אנזים ה-cpk לאחר אימוני כושר אינטנסיביים.
האם זה מהווה סכנה עבורנו? ומה אנחנו צריכים לדעת כדי להרגיש בטוחים יותר באימוני כושר בשיטת EMS?

להלן תשובתו של ד״ר יוני ירום לשאלה מה קורה בגוף שלנו תוך כדי אימון בעצימות גבוהה?
"במצב מנוחה יש לנו בגוף רמה של 180 מ"ג cpk לליטר. אימון מפרך מאוד גורם לעיתים לעלייה קיצונית ברמה הזו, עד ל-20 אלף, כמו למשל באימון תריאטלון אולימפי. הירידה ברמה יכולה לקחת כמה ימים ולכן יש להתאמן בצורה חכמה ומבוקרת ולהמתין כמה ימים עד לאימון הבא. מעולם לא נמצא שאימון ספורט מסוג ems למשל, יוכל לדרדר אדם למצב בריאותי מסוכן. המקרה היחיד שרמות כאלה יכולות להטריד הוא כאשר אדם מתאמן כשהוא חולה, מיובש או סובל מבעיות רקע אחרות'".

לחץ כאן לקריאת הכתבה המלאה ב-MAKO>>

הראיון המלא עם ד״ר יוני ירום

רוצה לדעת איך אימון EMS יכול לעזור גם לך? לחץ כאן לתיאום אימון היכרות

לרשת EMS club יש צוות של מאמני כושר אישיים בחיפה, וברחבי הארץ שיבנו תוכנית המותאמת לכם.

 

אהבתם? יאללה שתפו...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *