כולנו שמענו בשלב כזה או אחר בחיינו על מגנזיום אבל מי מאתנו באמת יודע מה המשמעות שלו, היכן הוא נמצא, ובעיקר – למה הוא יכול לגרום אם הוא לא נמצא בכמות מספקת בגופנו? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן! מגנזיום הוא אחד מהמינרלים החשובים ביותר לתפקוד בגוף האדם, האחראי על למעלה מ-300 תהליכים שונים והוא יכול לגרום ללא מעט בעיות כשהוא נמצא בחסר. אז מה באמת החשיבות של מגנזיום במזון שאנו צורכים, באיזה מאכלים יש מגנזיום ואיך בכלל נדע שאנחנו במחסור?
מה המגנזיום יכול לתרום לנו?
רוב המגנזיום בגופנו נמצא בעצמות, והוא מסייע למגוון רחב של תהליכים בגופנו; הוא מסייע בתפקוד תקין של עצבים ושרירים, אחראי על פעימות לב סדירות, מחזק את מערכת החיסון שלנו, מוריד ומאזן את לחץ הדם ורמות הסוכר ועוד. בנוסף, אם מגבירים את צריכת המגנזיום ניתן לשפר את ההתמודדות עם מחלות קיימות כגון אסתמה, פיברומיאלגיה, סוכרת, רעלת הריון, יתר לחץ דם ואפילו דכאון. בנוסף, המגנזיום יכול למנוע היווצרות של קרישי דם ואפילו יכול להקל על מצב של עצירות! למרות כל ההטבות הנפלאות במינרל הזה, ליותר מ-60% מהאוכלוסייה יש מחסור רציני בו. אז מה עושים?
איך מזהים מחסור במגנזיום?
ראשית יש לזהות את המחסור במגנזיום. מחסור כזה יכול להתבטא בתחושת חרדה, בחולשה והתכווצויות שרירים, בהפרעות שינה, באי שקט כללי בגוף כולל תסמונת הרגל הקופצת, באי סדר במערכת העיכול הכולל בחילות והקאות, בחולשה ועייפות מוגברת, בלחץ דם נמוך ועוד. בנוסף, לעיתים רבות גם תופעת אבנים בכליות יכולה להגרם בשל מחסור במגנזיום. אם אתם חווים מספר מן התסמינים הללו, מומלץ ללכת לבצע בדיקות דם ולראות אם החוסר הזה קיים אצלכם. לעיתים רבות אנשים מעבירים חודשים ואפילו שנים בסבל הנגרם מן הסימפטומים הללו, מבלי לדעת שפעולה פשוטה כמו הוספת מגנזיום במזון יכולה לשנות את חייהם לחלוטין.
מאכלים עם מגנזיום
אז גילינו את המחסור הקיים בגופנו, מה עושים עכשיו? מוסיפים מגנזיום אל התזונה שלנו! קיים מגוון רחב של מאכלים עם מגנזיום וקל מאד למצוא מגנזיום במזון שאנו אוכלים. למעשה, בהרבה מאכלים שאנו צורכים ממילא קיים מגנזיום וכל שעלינו לעשות זה רק להגביר את צריכת המאכלים הללו. מגנזיום במזון ניתן למצוא בירקות ירוקים (תרד, ברוקולי ועוד), במגוון רחב של קטניות (שעועית, אפונה ועוד), באגוזים ושקדים (ערמונים, קשיו ואגוזי ברזיל במיוחד), במוצרי סויה, בסובין, באורז חום, באבוקדו ואפילו במשמש מיובש.
אז איך תדעו כמה לצרוך?
המנה היומית המומלצת לנשים היא 300 מ"ג, לגברים 350 מ"ג, ולנשים בהריון או בתהליך הנקה 450 מ"ג. ב-100 ג' של תרד מבושל, לדוגמה, תמצאו 87 מ"ג מגנזיום, כך שאכילת 300 ג' תרד (אפילו מבלי להיות פופאי) פחות או יותר מכסה את המכסה היומית. רוצים לגוון מהתרד? בבזיליקום תמצאו 81 מ"ג ב-100 ג', בארטישוק מבושל ובשמיר תמצאו 60 מ"ג, ובלוביה, פול, במיה ואפונה ירוקה מבושלים תמצאו בין 39 ל-42 מ"ג. בסך הכל, קל מאד להרכיב תפריט יומי שמכיל את כל המרכיבים הללו כדי להעלות את צריכת המגנזיום. אם אתם מוצאים את עצמכם מתקשים, תוכלו לצרוך מגנזיום גם כתוסף תזונה בצורת כדור יומי לבליעה.
איך מגנזיום מתקשר לספורט?
מגנזיום הופך חשוב אף יותר בקרב ספורטאים, שכן הוא אחראי על ייצור האנרגיה והרפיית השרירים, אך גם קיים במחסור מיוחד אצל ספורטאים משום שמתרחש איבוד מגנזיום מוגבר בהזעה ובשתן אצל ספורטאים. לאנשים המתאמנים באופן קבוע או שספורט הוא המקצוע שלהם, מומלץ לקחת תוסף מגנזיום מדי יום. בנוסף, ניתן לשקול מעבר לאימוני EMS שמתבצעים רק אחת לשבוע (ומחליפים 4 שעות אימון ב-20 דקות בלבד) ולכן גורמים לאיבוד מגנזיום מופחת!
רוצה לדעת איך אימון EMS יכול לעזור גם לך? לחץ כאן לתיאום אימון היכרות
אהבתם? יאללה שתפו...