בוחרים תפריט בריא יותר לכבוד השנה החדשה

EMS clubבריאות, תזונה0 Comments

תפריט בריא

אנחנו מתארים לעצמנו שנמאס לכם כבר לקרוא תכנים שמיועדים לשנה החדשה. כבר אכלתם, שתיתם, נסעתם, הייתם עם כל המשפחה, קיבלתם אלף ברכות לשנה טובה שאת רובן הגדול קיבלתם בתפוצה רחבה מאנשים שאתם לא לגמרי מכירים, וכל מה שאתם רוצים זה לדעת איך אתם צולחים את שאר חודש החגים הזה ועוברים אותו בשלום, מבלי להתפוצץ מעוד מנת חג שמוגשת אל השולחן, או מהצורך לשעשע את הילדים במהלך חופשת חג סוכות. אז אנחנו לא יכולים לפתור לכם את כל הבעיות, אבל תאמינו לנו כשאנחנו אומרים שיצירת תפריט בריא יותר לשנה החדשה כן יכולה לעזור בהמון. כנראה שבהרבה יותר ממה שאתם חושבים.

You are what you eat

כבר נאמר מזמן – you are what you eat, כלומר – אתם מהווים שיקוף של מה שאתם אוכלים, ובמיוחד בתקופת החגים, אנו מבינים כמה זה נכון. אנחנו אוכלים המון, מאכלים כבדים, והרבה מהם, ומסתובבים במשך חודש שלם עם תחושת כבדות בלתי מוסברת (או למעשה – מוסברת מאד) שלא נותנת לנו מנוח. וגם אם נחליט שהשנה זה יהיה שונה, והשנה נאכל פחות, ורק נטעם, אנחנו עדיין מושיטים יד למנה נוספת מהקוגל של דודה שושנה או מהעוף הצלוי של אמא שאנחנו כל כך אוהבים. וזה לא תקף רק לתקופת החגים – תפריט בריא הוא דבר שחשוב לנו לאמץ לאורך השנה כולה, כזה שילווה אותנו תמיד, לא יגביל וימנע מאתנו את תענוגות החיים, אלא יכוון אותנו לקבלת בחירות נכונות יותר עבורנו ועבור הגוף שלנו.

לומדים להקשיב לגוף

בסופו של דבר, הגוף שלנו יודע מה נכון עבורנו, וכל גוף הוא אחר. יש אנשים שטעימה של בשר מפילה אותם לשנת לילה בעוד שאנשים אחרים יכולים לאכול קילו של סטייק אנטריקוט בלי להניד עפעף, אבל מנה של פסטה עם שמנת היא אויב אמיתי. יש אנשים שיהנו מסלט טרי ורענן וכאלה שרק המחשבה על עגבניות עושה להם צרבת. אנחנו מגיבים שונה למאכלים שונים והטריק הוא פשוט להקשיב לגוף שלנו. אנחנו יודעים מה עושה לנו טוב, מה נותן אנרגיה ומה מפיל, מה ממלא ומשביע ומה סתם מכביד, איך אנחנו מגיבים לסוכר, לקפאין – אלה לא סודות. הגוף שלנו מספר לנו את כל מה שאנחנו רוצים לדעת וכל מה שאנחנו צריכים לעשות זה להקשיב.

מה תמיד יהיה נכון עבורכם?

מעבר לשוני הקיים בין בני אדם, ישנם גם כללים אוניברסליים שיהיו נכונים לכולנו. ניקח לדוגמה את מזונות העל עליהם כבר סיפרנו לכם – אלה מזונות שמסייעם להרכיב תפריט בריא ומזין, וגם טעים. החליטו לשלב לפחות מזון אחד מתוך הרשימה לאחת מהארוחות היומיות שלכם ואתם תרגישו בהבדל. דבר נוסף שמסייע לתפריט בריא הוא שליטה בכמויות. אנו נוטים למלא את הצלחת בכל טוב ולא נרגעים עד שלא סיימנו אותה. דרך טובה להתגבר על כך היא למלא את הצלחת כמה פעמים. להתחיל עם מנה קטנה, לראות איך הגוף מרגיש אחרי שסיימנו, להוסיף תוספת לצלחת אם עוד לא שבענו, והכל תוך הקשבה מלאה לגוף. כלל נוסף שיעזור לכולם הוא איזון בין המרכיבים בארוחה. ארוחות שבנויות רק על פחמימות, הן נזק אמיתי לגוף. נסו לוודא כי כל ארוחה שאתם אוכלים מכילה גם פחמימות, גם חלבונים וגם ירקות (תוכלו להעזר בפירמידת המזון הזו כדי לשלב מרכיבים מזינים אל תוך כל ארוחה).

מה תמיד יהיה לא נכון עבורכם?

בדיוק כמו שיש כללים לאכילה נכונה, יש גם כללים לאכילה לא נכונה – מינון מוגזם של סוכרים ומתוקים במהלך היום, צריכה מוגברת של קפאין, ויתור על ארוחת בוקר, אכילה בשעות לילה מאוחרת (מומלץ לאכול את הדבר האחרון ביום לפחות 3 שעות לפני השינה ועדיף גם יותר), אכילה לא מאוזנת, אכילת ארוחה אחת ביום בלבד (בניגוד למה שאנשים חושבים, אכילה מועטה לא תגרום לכם לרדת במשקל, אלא להפך!), וכמובן – העדר פעילות גופנית מה שלא מאפשר שריפת קלוריות של כל האוכל שצרכנו.

ומה עוד חשוב?

חשוב לזכור כי תפריט בריא לבדו לא יכול לשנות את החיים שלכם מקצה לקצה. נכון, אתם תרגישו הרבה יותר טוב לאחר שתגמלו מהרגלים מזיקים ותתחילו להכניס יותר מזונות טובים ואיזון אל התפריט שלכם, אבל בגוף שלכם עדיין תוותר תחושה כבדה, כזו שיכולה להשתחרר רק באמצעות הפעלת השרירים, התעמלות ושיפור הכושר הגופני. גם לכך לא צריך להקדיש זמן רב מדי ולא להגיע לאמצעים קיצוניים. גם כאן, בדיוק כמו בבניית התפריט, שינוי קל יחסית יכול לעשות הבדל עצום. התחילו באימוני EMS, אימונים בני 20 דקות, אחת לשבוע, ותראו את התוצאות המפתיעות המגיעות במהרה, הן בהרגשה הכללית והן במראה!

רוצה לדעת איך אימון EMS יכול לעזור גם לך? לחץ כאן לתיאום אימון היכרות

אהבתם? יאללה שתפו...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *