5 סיבות לאכול יותר אבוקדו

Klil Everestתזונה0 Comments

5 סיבות לאכול אבוקדו

כאשר אתם מתאמנים במטרה לחטב, לבנות שריר או לחילופין לרדת במשקל ולהצר היקפים, אימוני הכושר מהווים כ 30% לעומת כ 70% לטובת נושא התזונה,  ברשת EMS CLUB ממליצים למתאמנים לשים דגש על נושא התזונה וכן לצרוך מוצרי מזון אשר מסייעים לכם בתהליך בהשגת המטרות שלכם, החלטתם לשמור על שגרת אימוני כושר קבועה? מזל טוב! זוהי ללא ספק בחירה שתשפר את איכות החיים שלכם, תגביר את היכולות והבריאות, תשפיע על מראה הגוף, היציבה וגמישות השרירים שלכם, ותאפשר לכם ליהנות יותר מהחיים. לצד שגרת האימונים, חשוב להקפיד על תזונה בריאה, והפעם – נדבר על האבוקדו, מהפירות הבודדים שהם עשירים בשומנים בריאים, ועל שילובו בתפריט האימונים. למה כדאי לכם לאכול אבוקדו?

1. אבוקדו הוא פרי ממועט בסוכרים, ועשיר בשומנים

בניגוד לשומנים מן החי, אשר על פי מחקרים רבים גורעים מן הבריאות שלנו ומהווים גורם סיכון למחלות לב ולשלל מצבים בריאותיים נוספים – השומנים המוכלים באבוקדו הם שומנים סופר בריאים. כמעט 80% מכלל הקלוריות שבאבוקדו (ויש בערך 180 קלוריות ל – 100 גרם), מגיעות מחומצות שומן חד בלתי רוויות – שנמצאו נוגדות סרטן, מונעות מחלות לב וכלי דם, משפיעות על הורדת רמות הכולסטרול, מסייעות בשמירה על איזון מאגר הסוכרים בגוף, מסייעות לתפקוד מערכת העיכול ומונעות עצירות – ואפילו מקנות תחושת שובע לזמן רב.

2. סיבים תזונתיים באריזה מהודרת

סיבים תזונתיים משמשים כ"מברשות ניקוי" למערכת העיכול ובפרט למעי. הם מסייעים בפעילות מעיים תקינה, מובילים לתחושת שובע ומפחיתים סיכוי למחלות רבות, ביניהן סרטן וסוכרת. האבוקדו עשיר בסיבים תזונתיים – ותוכלו לקבל את כל המנה המומלצת של סבים תזונתיים בצריכת 300 גרם אבוקדו.

3. אכילת אבוקדו מסייעת בהפחתת "הכולסטרול הרע"

סובלים מרמות גבוהות של "הכולסטרול הרע" (LDL) או טריגליצרידים? מחקרים רבים מצאו כי אכילת אבוקדו משפיעה על ירידה של שני אלה, ועלייה ברמות ה"כולסטרול הטוב" (HDL).

4. פרי המכיל המון ויטמינים

אבוקדו מכיל כמויות גדולות של ויטמין E, נוגד חמצון חשוב המסייע בשמירה על תפקוד תקין של התאים והמערכות בגוף. הוא מכיל יותר אשלגן (שזה דווקא מינרל) מבננה, וכמויות גבוהות של ויטמינים מקבוצות A, B, C, E, K, ואחרים.

5. הוא פשוט טעים

אבוקדו הוא פרי נהדר, וכשהוא בשל קשה לסרב לכריך טוב עם אבוקדו וביצה קשה או לסלט שיש בו אבוקדו וגבינה בולגרית – או לסתם פרוסת אבוקדו עם זילוף קליל של שמן זית לצד חצי לימון שופע נוזלים. האבוקדו, מספק חומצות אמינו (מצויין למי שהתזונה שלו מכילה מעט רכיבים מן החי), שומנים טובים המסייעים גם בבניית השריר לאחר אימון, ויטמינים ומינרלים (ביניהם גם כאלה המפחיתים סיכוי ל"שרירים תפוסים" לאחר אימון או בכלל).

עונת האבוקדו כבר מתחילה – וזה הזמן להחליף את הגבינה הצהובה בכריך, שהיא מלאה בשומנים מיותרים וב"פחמימות ריקות", בפרוסות טריות של אבוקדו נימוח – להנאה מושלמת מאינספור רכיבים תזונתיים חשובים, ולהפקת המירב מהאימון הגופני שלכם ברשת  EMS club.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *