בריחת שתן בכל גיל – למה זה קורה ואיך מטפלים?

EMS clubבריאות, כושר0 Comments

בריחת שתן

אין הרבה תחושות פחות נעימות מאשר לצחוק בקול רם, להשתעל, או סתם לפסוע ברחוב ולהרגיש שאת לא מצליחה לשלוט על מערכת הסוגרים שלך. נכון, זה לא משהו שמדברים עליו הרבה, ובדרך כלל זה מגיע בהקשר של נשים בגיל השלישי, אבל האמת היא שתופעת בריחת השתן יכולה לפקוד כל אחת, כמעט בכל גיל, ממגוון של סיבות. וכן, זה קורה גם לגברים! אבל אל חשש… אין צורך להתחיל ישר לחשוב על חיתולים, ויש דרכים לשפר בצורה משמעותית את בריחת השתן ואפילו לעצור אותה! אז למה באמת זה קורה ומה ניתן לעשות זה?

החיים עם בריחת שתן

לצערנו, תופעת בריחה השתן היא תופעת נפוצה מאד שהולכת ומתגברת לאחר גיל 40. כשליש מהנשים מעל גיל 40 כנראה יסבלו מבריחת שתן הנובעת מהחלשות של רצפת האגן. אם נדבר בסטטיסטיקות מדויקות אזי שבין 25% ל-50% אחוז מכלל הנשים יסבלו מבריחת שתן ברמה כזו או אחרת, ובין 3% ל-11% מהגברים. ככל שהגיל עולה, כך עולה גם הסיכון. בריחת השתן מתרחשת או מתוך מאמץ (שיעול, צחוק, הרמת משקולות ועוד) או באופן פתאומי, המתרחשת לרוב כאשר אתם בדרך לשירותים, עוד לפני שהספקתם לפשוט את הבגדים.

הסיבות לקיום בריחת שתן

ראשית, יש להבדיל בין בריחת שתן בשל גורם זמני ובריחה בשל גורם קבוע. בריחת שתן יכולה להתרחש באופן אקראי ולהעלם כפי שהגיעה, בעיקר מסיבות של דלקת בדרכי השתן, בריחת שתן זמנית בעת ההריון, נטילת תרופות משתנות, או צריכת משקאות או מאכלים שמגרים את השלפוחית בכמות מוגזמת (קפאין, אלכוהול, אוכל חריף). הסיבות שגורמות לבריחת שתן קבועה הן כמובן הגיל המבוגר (בשל החלשות רצפת האגן, הרקמות והחיבורים שבה) הגעה לגיל המעבר אצל נשים, נזק הנגרם בעקבות לידות מרובות (לא קיסריות), לידות עם מלקחיים או לידות של תינוקות גדולים מהממוצע, ולבסוף בריחת שתן הנגרמת ממחלות או גידולים. בנוסף, בריחת שתן יכולה להתרחש גם בשל חסימה של צוואר שלפוחית השתן, פעילות יתר של שריר השלפוחית או בריחת שתן המתרחשת בשל בעיית ניידות, לדוגמה, כאשר מתבגרים ולא ניתן לרוץ אל השירותים כאשר יש לחץ, לעיתים השתן יברח פשוט משום שלא הספקנו להגיע בזמן ולא משום סיבה אחרת.

אבחון וטיפול בבריחת שתן

על מנת לטפל בבריחת השתן בצורה נכונה, יש ראשית לאבחן את המחלה, ולאחר מכן, ואף חשוב מהאבחון הראשוני, לאבחן את סיבת הבריחה. סיבות שונות גוררות טיפולים שונים ותוצאות שונות. על הרופא המטפל לבחון את ההיסטוריה הרפואית של כל אדם המתלונן על בריחה ואת ההיסטוריה המשפחתית שלו, ולהחליט על דרך טיפול נאותה. אצל נשים תמיד תתבצע בדיקה גניקולוגית מלאה כדי להבין האם בריחת השתן מתרחשת בשל סיבה גניקולוגית כלשהי. לאחר האבחון, יציג הרופא את אפשרויות הטיפול כאשר הוא יתחיל לרוב מטיפול עדין של שינוי הרגלים או נטילת תרופות, מעבר לזריקות של חומרים שמרפים את השלפוחית (מסתבר שבוטוקס עובר גם בשלפוחית ולא רק בפנים!), פיזיותרפיה, ולבסוף, האופציה הקיצונית ביותר היא האפשרות הניתוחית.

טיפול EMS בבריחת שתן

מי שקורא כאן בוודאי כבר יודע מה זה EMS, אבל לבטח יפתיע אתכם לגלות שלא מדובר רק באימון גופני חדשני ויעיל, אלא גם באפיק טיפולי מקובל ומוצלח לטיפול במגוון כאבים ובעיות, ביניהן: בריחת שתן. מחקר שנערך בגרמניה בשנת 2002 בדק את השפעת EMS על מערכת השרירים של הגוף, ובמיוחד את ההשפעות על תופעת בריחת השתן. 49 מטופלים נחקרו אשר הצהירו על כאבי גב, ו-17 מתוכן נמצאו כסובלים מבריחת שתן ברמה קלה עד בינונית. במהלך המחקר עברו הנבדקים שני טיפולי EMS בשבוע, למשך 5 שבועות, כאשר כל טיפול נמשך 45 דקות (הכוללות אימון, זמן התרגלות והרפייה).

תוצאות המחקר

המחקר הוכיח כי אימוני EMS משפיעים בצורה חיובית על בריחת שתן. הקלה בכמות התלונות הושגה אצל 64.7% מהנבדקים, כאשר 23% מהם הפסיקו להתלונן לחלוטין. מסקנת המחקר הייתה כי אימון EMS הוא אימון כושר אישי יעיל לכל הגוף ויכול להשיג מטרות כמו הקלה בתופעות בריחת שתן והקלה על כאבים בגב, כמו גם מניעת בעיות בהמשך, חיזוק רצפת האגן ושיפור היציבה!

רוצה לדעת איך אימון EMS יכול לעזור גם לך? לחץ כאן לתיאום אימון היכרות

 

אהבתם? יאללה שתפו...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *