אז למה באמת תרגילי מתיחות חשובים כל כך לפני אימון?

EMS clubבריאות, כושר0 Comments

תרגילי מתיחות

אנחנו חיים כיום בעידן שכל מטרתו היא חסכון בזמן. אנחנו מקלידים קיצורים אל תוך הוואטסאפ כי אין לנו סבלנות למילים שלמות, אנחנו מבשלים במיקרוגל או מזמינים טייק-אוואי כי אין לנו סבלנות לבשל, אנחנו מדברים בטלפון תוך כדי נהיגה כי אין לנו זמן אחר (ונו נו נו לכל מי שעדיין עושה דבר מסוכן שכזה!) ואנחנו עובדים בריבוי משימות תמידי כדי להספיק את כל מה שהעולם דורש מאיתנו כיום. אם כך, אין זה פלא שאנחנו גם הופכים להיות אלופים בקיצור תהליכים. אנחנו מעגלים פינות, וכל מה שאכפת לנו זה להגיע לתוצאה הסופית. בחירות כאלה הופכות להיות מסוכנות כשמדובר בבריאות האישית שלנו, כאשר אנחנו לא הולכים לרופא להבדק ומזניחים תחושה לא טובה בגוף, כאשר אנחנו שוכחים לאכול מזון בריא עבורנו ואפילו כאשר אנחנו מוותרים על תרגילי מתיחות לפני האימון במחשבה של "נו, למי זה כבר משנה? אני אתחמם תוך כדי האימון".

אז… זה באמת משנה?

התשובה היא – זה משנה מאד. תרגילי מתיחות הם כבר מזמן לא סתם תרגיל איתו מתחממים או מתקררים בסוף אימון. למעשה, מתיחות נחשבות כאימון בפני עצמן, או כחלק אינטגרלי מכל אימון קיים. כאשר השריר פועל במהלך אימון, הוא למעשה מתקצר. תוכלו להשאיר אותו כך, קצר, מתוח וכואב, או שתוכלו לבצע מתיחות שיעזרו להחזיר את הגוף והשרירים למצבם הטבעי והנינוח.

יתרונות ביצוע תרגילי מתיחות 

מתיחות משפרות את הגמישות של הגוף (ובכך מפחיתות את הסיכון שלכם להפצע במהלך פעילות), מגדילות את טווח התנועה של השריר, מאפשרות לשריר לעבוד בתנועה יותר יעילה ומקלות על תנועות כמו התכופפות, כריעות (סקוואטים) ואפילו עמידה ממושכת. בנוסף, ביצוע מתיחות מגביר את זרימת הדם לשריר, בכך מפחית את הכאב בשריר לאחר אימון ומפרק את כל החומצות שהצטברו בו. גם הלב שלכם יעריך את פעולת המתיחה שכן חשוב מאד להוריד את קצב הלב באיטיות לאחר אימון אינטנסיבי על מנת למנוע מאמץ ולחץ מיותר על שריר הלב. מתיחות הן הפתרון המושלם!

סוגי המתיחות השונים

זה אולי יפתיע אתכם אבל ישנם כמה סוגים שונים של מתיחות שמתאימים למצבים נפרדים. ניתן לחלק את המתיחות לשלושה סוגים- מתיחות דינמיות, מתיחות סטטיות (מה שאתם מכירים בתור המתיחות הקלאסיות), ומתיחות עם סיוע.

מתיחה דינמית

מתיחה דינמית היא מתיחה בה אתם זזים מתנוחה אחת לשנייה, מחזיקים את התנוחה האחרונה לכמה שניות וחוזרים לתנוחה המקורית. למשל, אתם עוברים מעמידה לכריעה קדימה, מחזיקים את תנוחת הכריעה למשך 3 שניות וחוזרים לתנועת העמידה. מתיחות כאלה יש לבצע בחזרתיות של 3 עד 10 פעמים לכל תנוחה כאשר כל חזרה אורכת 8 שניות.
היתרונות במתיחה דינמית – זרימת דם מוגברת בשרירים שמעורבים במתיחה ושיפור גמישות ותנועה במפרקים.

מתיחה סטטית

מתיחה סטטית היא המתיחה המוכרת והקלאסית לכולם המאופיינת בתנועה איטית המיועדת למתוח שריר מסוים, בה האדם מחזיק את תנועת המתיחה למשך 10 או 20 שניות ואז חוזר לעמדת ההתחלה.
היתרונות במתיחה סטטית – הקלה במתח בשרירים, שיפור בגמישות וברוב המקרים הקלה על כאבי שריר.

מתיחה עם סיוע

מתיחה עם סיוע היא מתיחה שעובדות על אותו עקרון של המתיחה הסטטית רק כזו שמערבת אלמנט נוסף שמסייע במתיחה – קיר או דלת שמשמשים כנקודת יציבות, אדם נוסף שמנחה אתכם במתיחות ושמפעיל לחץ מבוקר על השריר, או אפילו חבל, או רצועת ספורט שמספקים התנגדות למתיחת השריר.
היתרונות במתיחה עם סיוע – הגדלת טווח התנועה, כלומר, לאט לאט תראו שאתם מצליחים לקחת את השריר לתנוחה סופית רחוקה יותר ויותר.

ועוד כמה עצות למתחילים

  • אל תעשו תרגילי מתיחות כשאתם מתעוררים בבוקר – הגוף עדיין קשה מדי מהשינה
  • תתחממו גם לפני המתיחות – תעשו הליכה או ריצה קלה לכמה דקות לפני, כך גם אין סיכוי שתפצעו במתיחות
  • תמתחו את שני הצדדים באופן שווה, שתי הזרועות, שתי הרגליים וכו'
  • מתיחות לא אמורות לכאוב. כואב לכם? מתחתם חזק מדי.

מתקשים למצוא את הזמן להכניס גם חימום, גם מתיחות וגם אימון? אנחנו מבינים אתכם לגמרי. תוכלו לנסות אימון EMS שאורך רק 20 דקות ומפחית משמעותית את הסכנה לפציעות!

רוצה לדעת איך אימון EMS יכול לעזור גם לך? לחץ כאן לתיאום אימון היכרות

אהבתם? יאללה שתפו...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *